Artikelen

Conflicten: <br>wat zijn het?Een onderzoek naar conflictdefinities in de literatuur toont een enorme bandbreedte van het begrip. De definities onderscheiden zich zowel door een verscheidenheid aan aspecten als door hun lengte en scherpzinnigheid.
Nieuwe tijden: een nieuwe kik op organisatieconflictenBinnen het landschap waar arbeidsorganisaties opereren is de laatste jaren veel veranderd. Daarbij doelen we niet alleen op de technologische ontwikkelingen in productie- en productiviteitsverbeteringen, maar vooral op de effecten van de economische crisis en de daardoor teweeggebrachte aanpassingen in bijvoorbeeld de wijze waarop arbeid wordt ingezet.
Conflicten vermijdenIn mijn werk als conflictmanagement coach geven veel cliƫnten aan de neiging te hebben om conflicten te vermijden. Wanneer zij in een situatie zitten die zij op de een of andere manier willen oplossen, krijgen zij vaak te maken met gevoelens van hulpeloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen en een gebrek aan competenties om te weten hoe zij dit moeten doen.